Ski-schoenen

3D-printzolen speciaal voor uw ski-schoenen.

Alles voor uw voeten

Zorg voor meer controle en comfort

Het wintersport seizoen staat weer voor de deur waardoor het weer tijd wordt om op de latten te staan. Alleen moeten dan helaas ook die schoenen aan waarvan je iedere keer weer blij bent dat je ze aan het einde van de dag weer uit mag doen. Pijn in de voeten is bij de meeste skiërs niet onbekend, en dan met name in de voorvoet. Maar klachten rondom de enkel of aan je scheenbeen komt helaas ook veel voor.

Mocht je hier wat meer over willen weten neem dan contact op of maak een afspraak. We helpen je graag verder.

Waarom doen mijn voeten elke keer zo zeer?

In ski-schoenen sta je de gehele dag gefixeerd in een oncomfortabele positie. Hierdoor ontstaat veel druk en overbelasting. Dit komt nog eens bovenop de constante intensieve sportbewegingen zoals sturen en remmen. Daarnaast willen ski-schoenen en snowboots vaak te groot of te klein uitvallen waardoor ze niet goed passen.
Dit al kan zowel grote als kleine klachten opleveren.

Oplossing

Gelukkig kun je wat aan drukverlichting doen voor je voeten. Belangrijk is om te beginnen met passend schoeisel wat bij je ski niveau past. Helaas is alleen vaak het aanpassen van je schoeisel niet voldoende waardoor de klachten kunnen blijven bestaan. Om erachter te komen waarom je voeten pijn blijven doen kun je een afspraak maken bij Koks Podopraktijk. Hier wordt dan uitgebreid gekeken wat de klacht is, hoe de drukverdeling is en wat de stand van je voeten is. Aan de hand hiervan wordt een advies gegeven, eventueel in de vorm van een steunzool. Voor ski-schoenen wordt er dan vaak gekozen voor een 3D printzool met als rede dat deze niet heel erg ten koste gaat van de ruimte in de schoen. Ook zijn 3D printzolen directer in het gevoel om je ski’s aan te sturen wat weer voor meer controle zorgt.