PIJN ONDER DE VOORVOET

MEEST VOORKOMENDE KLACHTEN

PIJN ONDER DE VOORVOET

Voelt u tijdens of na staan of lopen een branderig gevoel of stekende pijn onder de bal van uw voet? Metatarsalgie is een brede benaming voor voorvoetklachten. De pijn kunt u voelen onder of aan de kopjes van de middenvoetsbeentjes, en straalt soms uit naar de tenen of naar het midden van de voet. Ook kunt u pijn voelen aan de voorvoet ter hoogte van de grote teen. Daarnaast heeft u mogelijk eeltpitten of rode plekken die pijnlijk zijn.

Oorzaken van pijn onder de voorvoet

Een mogelijke oorzaak kan een verschuiving van het vetkussen onder de kopjes van de middenvoetsbeentjes zijn waardoor de bescherming door het vetkussen verdwenen is. De botpuntjes drukken dan direct op het huidoppervlak. Ook kan knellend schoeisel klachten veroorzaken. Uw voeten zetten uit in de breedte en hierdoor kan druk tegen de zijkant van de schoenen zorgen voor rode plekken en voorvoetklachten. Soms ligt de oorzaak in de voet zelf, bijvoorbeeld bij een beknelde zenuw (mortonse neuralgie) of bij een afwijkende stand van de grote teen.

Bepaalde ziektes kunnen ook voorvoetklachten veroorzaken. Stoornissen in de botstructuur of weke delen kunnen leiden tot een standsafwijking van de voeten. Stofwisselingsziekten of zenuwaandoeningen kunnen ook voorvoetklachten veroorzaken. Als u met klachten in de voorvoet bij ons komt kijken we daarom niet alleen naar uw voeten maar willen we ook weten of u nog andere klachten ervaart.

Behandeling van pijn onder de voorvoet

De oorzaak van uw klachten is bepalend voor de oplossing. Een goed advies over juist schoeisel is soms al voldoende om uw klachten te verhelpen en later te voorkomen. Zo niet, dan wordt afhankelijk van de oorzaak een gerichte oplossing gekozen. Dit kan een steunzool (therapeutische zool) zijn met een drukverdelend voetbed of aangepast schoeisel.

SPECIALISATIES

  • Steunzolen
  • Steunzolen werkschoenen
  • Aanpassing confectieschoenen
  • Semi-orthopedische schoenen
  • 3D geprinte zolen
  • Sportschoenadvies
  • Pedicure
  • Verwijzing
  • Reparatie

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag
08:30-12:30 en 13:30-17:00
(Zaterdag en zondag gesloten)

CONTACTGEGEVENS

LOCATIES

HOOFDLOCATIE EN KANTOOR
Scheiweg 9, 5421 XL Gemert

LOCATIE SINT-OEDENRODE:
Kofferen 3a, 5492 BL Sint-Oedenrode

LOCATIE HELMOND:
Veestraat 32, 5701 RD Helmond

Maak een afspraak

Herkent u de symptomen van deze klacht? Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak.