PIJN IN DE KNIE

MEEST VOORKOMENDE KLACHTEN

PIJN IN DE KNIE

Pijn in de knie kan chronisch zijn of door een trauma – een val, schop of overbelasting – veroorzaakt worden. De knie werkt als een schokdemper bij het bewegen, en als dit niet meer goed gaat dan kunt u erg beperkt worden in uw bewegingen. De klachten kunnen op verschillende plekken ontstaan, in het bot, het kraakbeen, de banden of de spieren rondom de knie. Door de pijn in uw knie gaat u mogelijk anders lopen en bewegen om uw knie te ontlasten. Dit kan weer leiden tot klachten op andere plekken in uw lichaam zoals uw heupen.

Oorzaken van knieklachten

Knieklachten worden verdeeld in chronische en traumatische klachten. Chronische klachten ontstaan door ouderdom, of worden veroorzaakt door een verkeerde voetstand of een beenlengteverschil. Dit zorgt ervoor dat de beweging en de stand van de knie negatief beïnvloed wordt. Traumatische klachten ontstaan voornamelijk door overbelasting of een trauma zoals een val of door (overmatig) sporten.

Behandeling knieklachten

Het kan dus zo zijn dat de pijn in uw knie wordt veroorzaakt door de stand van uw voeten. De registerpodoloog zal dus eerst een uitgebreid onderzoek doen om na te gaan wat de oorzaak van uw klachten is. Als hij een relatie ziet tussen de stand van uw voeten en de klachten in uw knie, dan kunnen steunzolen (therapiezolen) de klachten verminderen of oplossen. Als dit niet de oplossing lijkt te zijn dan verwijst de registerpodoloog u terug naar uw huisarts of fysiotherapeut. Vaak werkt de registerpodoloog bij dit soort klachten samen met de fysiotherapeut en is de behandeling met steunzolen aanvullend op de behandeling door de fysiotherapeut.

SPECIALISATIES

  • Steunzolen
  • Steunzolen werkschoenen
  • Aanpassing confectieschoenen
  • Semi-orthopedische schoenen
  • 3D geprinte zolen
  • Sportschoenadvies
  • Pedicure
  • Verwijzing
  • Reparatie

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag
08:30-12:30 en 13:30-17:00
(Zaterdag en zondag gesloten)

CONTACTGEGEVENS

LOCATIES

HOOFDLOCATIE EN KANTOOR
Scheiweg 9, 5421 XL Gemert

LOCATIE SINT-OEDENRODE:
Kofferen 3a, 5492 BL Sint-Oedenrode

LOCATIE HELMOND:
Veestraat 32, 5701 RD Helmond

Maak een afspraak

Herkent u de symptomen van deze klacht? Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak.