PIJN IN DE RUG

MEEST VOORKOMENDE KLACHTEN

PIJN IN DE RUG

Ook in de behandeling van rugklachten werkt de registerpodoloog samen met de fysiotherapeut en vindt afstemming plaats met uw huisarts. Mogelijk bent u door een van hen doorverwezen. Pijn in de rug kan door diverse oorzaken ontstaan. Overgewicht, een hernia, ischias, slijtage, kunnen zorgen dat pijn in uw rug ontstaat. De pijn kan ook uitstralen richting uw zij, billen, benen en voeten. Zo kunt u bij ischias of een hernia tot in uw voeten tintelingen of krachtsverlies ervaren.

Oorzaken van rugpijn

Pijn in de rug kan geleidelijk ontstaan en door belasting toenemen. Ook kan het opeens ontstaan, door bijvoorbeeld verkeerd tillen. Rugpijn ontstaat vaak door een combinatie van factoren, de rug bestaat uit zoveel verschillende structuren dat het vaak lastig is om één plek, wervels, spieren of zenuwen aan te wijzen.

Het kan zijn dat er een kromming in de rug zit, of dat u een beenlengteverschil heeft wat klachten heeft veroorzaakt of er is slijtage door zwaar lichamelijk werk ontstaan. Stress en een lage weerstand kunnen ook rugklachten veroorzaken.

Behandeling van rugpijn

Zoals wij al aangaven werken wij met diverse zorgverleners samen zoals bijvoorbeeld de huisarts en de fysiotherapeut. Deze multidisciplinaire samenwerking vinden wij heel belangrijk en geeft de meeste kans op vermindering van uw klachten. Als de rugklachten zijn ontstaan door een beenlengteverschil of een verkeerde stand van uw voeten en benen, dan kunnen steunzolen (therapeutische zolen) uw klachten mogelijk verminderen. Voordat wij hiertoe kunnen besluiten moet wel duidelijk zijn wat de oorzaak van uw klachten is. Wij doen hiervoor lichamelijk onderzoek, en meten de stand van uw voeten en de houding van uw lichaam. Daarnaast zijn de bevindingen van een fysiotherapeut, huisarts of ander medisch specialist vanzelfsprekend heel belangrijk en nemen wij mee in onze afwegingen.

SPECIALISATIES

  • Steunzolen
  • Steunzolen werkschoenen
  • Aanpassing confectieschoenen
  • Semi-orthopedische schoenen
  • 3D geprinte zolen
  • Sportschoenadvies
  • Pedicure
  • Verwijzing
  • Reparatie

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag
08:30-12:30 en 13:30-17:00
(Zaterdag en zondag gesloten)

CONTACTGEGEVENS

LOCATIES

HOOFDLOCATIE EN KANTOOR
Scheiweg 9, 5421 XL Gemert

LOCATIE SINT-OEDENRODE:
Kofferen 3a, 5492 BL Sint-Oedenrode

LOCATIE HELMOND:
Veestraat 32, 5701 RD Helmond

Maak een afspraak

Herkent u de symptomen van deze klacht? Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak.