PIJN IN DE HIEL

MEEST VOORKOMENDE KLACHTEN

PIJN IN DE HIEL

Een van de oorzaken van pijn in de hiel kan hielspoor zijn: een verkalking van het hielbeen. U voelt dan een scherpe pijn onder uw voet, alsof u op een kiezelsteentje loopt. Vaak is de pijn in de ochtend het ergste, na enige massage kan hij wat wegzakken om aan het eind van de dag weer toe te nemen. U kunt stijfheid ervaren of een verdikking onder het hielbeen voelen.

Ook kan er sprake zijn van een irritatie of ontsteking van de peesplaat (fasciitis plantaris). De klachten die hierbij horen lijken heel erg op de klachten als gevolg van hielspoor. Daarnaast zie je (meestal) bij jongens in de leeftijd van 8 tot ongeveer 13 jaar dat zij klachten kunnen hebben als gevolg van de ziekte van Sever, morbus Sever.

Oorzaken hielpijn

Bij hielspoor heeft zich aan de onderkant van uw hielbeen een stukje bot gevormd. Deze verkalking bevindt zich onder uw hiel, bij de aanhechting van de pees die naar de voorvoet loopt. Dit is op röntgenfoto’s te zien.

Als er geen afwijkingen te vinden zijn, dan is eerder sprake van een irritatie of ontsteking van de peesplaat (fasciitis plantaris). De pijnlijke plek is vaak met één vinger aan te wijzen.

Beide aandoeningen kunnen ontstaan door: een verkeerd looppatroon, een verkeerde stand van uw voeten, schoenen die onvoldoende steun en demping geven (bijvoorbeeld teenslippers), overgewicht, ouderdom, diabetes of door een te intensieve belasting van uw voet bij het sporten.

Behandeling van hielpijn of hielspoor

Onze (register)podoloog kan uw klachten verminderen door steunzolen (therapeutische zolen) te vervaardigen, uw hiel in te tapen of uw schoenen aan te passen. Voldoende rust nemen is ook belangrijk door niet langdurig te staan of (hard) te lopen. Ook bekijken wij of de fysiotherapeut iets kan betekenen voor uw klachten.

SPECIALISATIES

  • Steunzolen
  • Steunzolen werkschoenen
  • Aanpassing confectieschoenen
  • Semi-orthopedische schoenen
  • 3D geprinte zolen
  • Sportschoenadvies
  • Pedicure
  • Verwijzing
  • Reparatie

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag
08:30-12:30 en 13:30-17:00
(Zaterdag en zondag gesloten)

CONTACTGEGEVENS

LOCATIES

HOOFDLOCATIE EN KANTOOR
Scheiweg 9, 5421 XL Gemert

LOCATIE SINT-OEDENRODE:
Kofferen 3a, 5492 BL Sint-Oedenrode

LOCATIE HELMOND:
Veestraat 32, 5701 RD Helmond

Maak een afspraak

Herkent u de symptomen van deze klacht? Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak.