PIJN IN DE HEUP

MEEST VOORKOMENDE KLACHTEN

PIJN IN DE HEUP

De meest voorkomende klachten in de heup ontstaan door artrose of een slijmbeursontsteking in de heup. Mogelijk wordt u al behandeld door de fysiotherapeut en heeft hij u doorverwezen of heeft uw huisarts u doorverwezen. De pijn kan in het gewricht zitten, of u ervaart een stekende, brandende of zeurende pijn aan de voor-, achter- of zijkant van uw heup. U merkt dat u de meeste pijn heeft bij lopen en staan en de klachten nemen bij belasting van de heup toe. Afhankelijk van de oorzaak van de klachten kan de registerpodoloog een rol spelen in het verminderen van uw klachten.

Oorzaken van pijn in de heup

Een mogelijke oorzaak van heupklachten is slijtage van het kraakbeen in het heupgewricht: heupartrose. Dit kan ontstaan door heupdysplasie, dit is vaak erfelijk, maar ook door langdurige zware belasting kan heupartrose ontstaan. Meestal ervaart u pijnklachten in de lies en aan de voorzijde van het bovenbeen. De wijze waarop u loop en staat kan uw klachten verergeren.

U kunt ook een hevige pijn ervaren aan de buitenkant van uw heup, pijn voelen bij (trap)lopen en fietsen, en moeite hebben op uw heup te liggen. Dan kan er sprake zijn van een slijmbeursontsteking. De slijmbeurs voorkomt de wrijving tussen pees en bot en deze kan dus gaan ontsteken.

Behandeling heupklachten

In de behandeling van klachten in uw heup werkt de registerpodoloog samen met de fysiotherapeut en vindt er afstemming plaats met uw huisarts. Het is belangrijk om de oorzaak van uw klachten te weten, artrose kan bijvoorbeeld met een röntgenfoto aangetoond worden. Artrose kunnen wij niet genezen, maar als een afwijkende stand van uw voeten en benen de pijn verergert, kunnen wij wel steunzolen maken om de klachten enigszins te stabiliseren. Als een ontsteking is ontstaan door een afwijkende voetstand of een beenlengteverschil kunnen wij steunzolen maken die dit corrigeren waardoor de belasting van de heup verminderd wordt. Hierin werken wij nauw samen met de fysiotherapeut, een combinatie van behandelingen geeft meestal het beste resultaat.

SPECIALISATIES

  • Steunzolen
  • Steunzolen werkschoenen
  • Aanpassing confectieschoenen
  • Semi-orthopedische schoenen
  • 3D geprinte zolen
  • Sportschoenadvies
  • Pedicure
  • Verwijzing
  • Reparatie

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag
08:30-12:30 en 13:30-17:00
(Zaterdag en zondag gesloten)

CONTACTGEGEVENS

LOCATIES

HOOFDLOCATIE EN KANTOOR
Scheiweg 9, 5421 XL Gemert

LOCATIE SINT-OEDENRODE:
Kofferen 3a, 5492 BL Sint-Oedenrode

LOCATIE HELMOND:
Veestraat 32, 5701 RD Helmond

Maak een afspraak

Herkent u de symptomen van deze klacht? Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak.