PIJN IN DE ACHILLESPEES

MEEST VOORKOMENDE KLACHTEN

PIJN IN DE ACHILLESPEES

Merkt u dat u de laatste tijd steeds vaker last heeft van uw achillespees? Mogelijk had u eerst alleen klachten tijdens sporten of wandelen, maar het kan ook zijn dat u een paar uur na intensief bewegen nog (heftige) pijn in de achillespees ervaart. U kunt een zwelling of stijfheid van de pees waarnemen en als u de pees iets indrukt pijn voelen. Het is belangrijk niet te lang te blijven doorlopen met klachten.

Een achillespeesontsteking komt veel voor bij sporters met verkeerde of versleten schoenen. Als u sport of wandelt is de belasting van uw achillespees best groot. De pees zit in een peesschede, een soort koker. Deze koker maar ook de pees zelf kan gaan ontsteken. U ziet dan een zwelling. Maar ook de slijmbeurs van de pees kan pijnlijk gaan ontsteken. Vaak worden deze klachten veroorzaakt door overbelasting of een verkeerde voetstand.

Oorzaken van achillespeesklachten

Als u een sporter bent is het goed om te kijken naar uw looptechniek, naar uw schoeisel en het voetbed in uw sportschoenen. De klachten kunnen ontstaan als u intensiever bent gaan trainen of onlangs op een andere ondergrond bent gaan hardlopen.

Ouderdom kan ook een rol spelen bij deze klachten aan uw achillespees, de doorbloeding wordt minder wat een grotere kans op klachten geeft. Ook een afwijking in de stand van uw voeten, beenlengteverschil, bekkenscheefstand of overgewicht zijn factoren die kunnen bijdragen tot klachten in de achillespees.

Behandeling van achillespeesklachten

We beginnen met te kijken naar de oorzaken van de klachten. De registerpodoloog kan de achillespees intapen, u zult dan merken dat de klachten afnemen. Afhankelijk van de ernst van uw klachten kunnen wij deze behandeling herhalen. Vervolgens kunnen wij bekijken of het nodig is om een steunzool te maken of uw sportschoenen aan te passen. Beide behandelmethoden helpen om uw achillespees en kuitspier te ontspannen. Een andere oplossing kan de nachtspalk zijn, deze houdt uw voet enige tijd in een strekstand.

SPECIALISATIES

  • Steunzolen
  • Steunzolen werkschoenen
  • Aanpassing confectieschoenen
  • Semi-orthopedische schoenen
  • 3D geprinte zolen
  • Sportschoenadvies
  • Pedicure
  • Verwijzing
  • Reparatie

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag
08:30-12:30 en 13:30-17:00
(Zaterdag en zondag gesloten)

CONTACTGEGEVENS

LOCATIES

HOOFDLOCATIE EN KANTOOR
Scheiweg 9, 5421 XL Gemert

LOCATIE SINT-OEDENRODE:
Kofferen 3a, 5492 BL Sint-Oedenrode

LOCATIE HELMOND:
Veestraat 32, 5701 RD Helmond

Maak een afspraak

Herkent u de symptomen van deze klacht? Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak.