MORBUS SERVER

MEEST VOORKOMENDE KLACHTEN

MORBUS SERVER

Morbus Sever wordt ook wel de ziekte van Sever of Sever Schinz genoemd. Deze vorm van hielpijn beschrijven wij apart omdat het een aandoening is die wij vaak zien in onze praktijk. Bij Morbus Sever is de groeischijf achter op het hielbeen geïrriteerd geraakt. De pijn lijkt op de pijn die je ook ziet bij achillespees- en hielpijnklachten waardoor deze aandoeningen nog weleens met elkaar worden verward. Tijdens of na het sporten nemen de klachten vaak toe, ook zien we een toename bij de start van het sportseizoen. Deze aandoening komt het meest voor bij kinderen (vaak jongens) in de leeftijd van ongeveer 8 tot 13 jaar.

Oorzaken van morbus Sever

De groeischijf is bij kinderen in de groei kwetsbaar. Als de voet veel belast wordt tijden sporten, wandelen of spelen kan deze groeischijf geïrriteerd raken. Wanneer de voet naar binnen gekanteld staat, is de kans groter dat morbus Sever zich ontwikkelt. In sommige gevallen ontstaat de pijnklacht na een ongeluk. Röntgenfoto’s kunnen de aandoening dan aantonen.

Behandeling Morbus Sever

In veel gevallen gaan de pijnklachten bij Morbus Sever vanzelf over wanneer uw kind de grootste groeispurt heeft doorgemaakt. Bij rust wordt de klacht vaak minder, maar dat kan een lastige opgave zijn voor kinderen. De registerpodoloog kan daarom tot de grootste groeifase voorbij is steunzolen maken. Deze therapiezolen ontlasten het hielbeen en corrigeren een eventuele afwijkende stand van de voet. Rekoefeningen van de achillespees en het dragen van goede, stevige schoenen met een dempende zool kunnen ook verlichting geven. Indien nodig adviseren wij aanvullend fysiotherapie.

SPECIALISATIES

  • Steunzolen
  • Steunzolen werkschoenen
  • Aanpassing confectieschoenen
  • Semi-orthopedische schoenen
  • 3D geprinte zolen
  • Sportschoenadvies
  • Pedicure
  • Verwijzing
  • Reparatie

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag
08:30-12:30 en 13:30-17:00
(Zaterdag en zondag gesloten)

CONTACTGEGEVENS

LOCATIES

HOOFDLOCATIE EN KANTOOR
Scheiweg 9, 5421 XL Gemert

LOCATIE SINT-OEDENRODE:
Kofferen 3a, 5492 BL Sint-Oedenrode

LOCATIE HELMOND:
Veestraat 32, 5701 RD Helmond

Maak een afspraak

Herkent u de symptomen van deze klacht? Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak.