DOORGEZAKTE VOETEN OF PLATVOETEN

MEEST VOORKOMENDE KLACHTEN

DOORGEZAKTE VOETEN OF PLATVOETEN

We spreken van doorgezakte voeten of platvoeten als de voetboog tot op de grond doorgezakt is. Zowel de buitenzijde als de binnenkant van de voet rust op de grond. Wanneer wij een afdruk van uw voet zouden maken ziet u dat de voet over de volledige breedte een afdruk achterlaat. Veel mensen met platvoeten hebben een brede voorvoet en een naar binnen gekantelde enkel. U hoeft geen klachten te hebben als u platvoeten heeft, maar de meest gehoorde klachten zijn pijn en vermoeidheid in voeten, pijn aan de binnenzijde van de voet, en onderbenen. Klachten in uw knieën kunnen ook ontstaan door platvoeten.

Oorzaken van platvoeten of doorgezakte voeten

U kunt met platvoeten geboren zijn, maar platvoeten kunnen ook op latere leeftijd ontstaan (verworven platvoeten). Dit is een geleidelijk proces dat jaren kan duren voordat u er last van krijgt. Het is wel belangrijk dit op tijd te signaleren, hoe eerder de behandeling gestart wordt hoe beter de voet in de oorspronkelijke stand teruggebracht kan worden.

Behandeling van platvoeten

Platvoeten die aangeboren zijn, voelen stug aan en een steunzool (therapeutische zool) met een drukverdelend voetbed is vaak de beste oplossing. De stand van de voet kan niet gecorrigeerd worden. Dit zou voor de voet onnatuurlijk zijn en een dergelijke correctie kan juist andere klachten veroorzaken. Het is fijn als de hiel voldoende steun krijgt. Wij kunnen hiervoor zorgen door een passende hielomsluiting in de schoen te realiseren.

Platvoeten die gedurende uw leven zijn ontstaan, hebben baat bij een steunzool met corrigerend voetbed in goede confectieschoenen. Dit voetbed brengt de natuurlijke stand van de voet terug. Klachten in enkel en knieën die kunnen ontstaan door de platvoeten, kunnen hiermee vermeden of verminderd worden. Als een steunzool onvoldoende helpt dan kunnen aangepaste schoenen de juiste oplossing zijn.

Let op: Als u doorgezakte voeten hebt, is het raadzaam uw gewicht in de gaten te houden. Hoe zwaarder u bent, hoe meer uw voeten (verder) doorzakken en klachten verergeren.

SPECIALISATIES

  • Steunzolen
  • Steunzolen werkschoenen
  • Aanpassing confectieschoenen
  • Semi-orthopedische schoenen
  • 3D geprinte zolen
  • Sportschoenadvies
  • Pedicure
  • Verwijzing
  • Reparatie

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag
08:30-12:30 en 13:30-17:00
(Zaterdag en zondag gesloten)

CONTACTGEGEVENS

LOCATIES

HOOFDLOCATIE EN KANTOOR
Scheiweg 9, 5421 XL Gemert

LOCATIE SINT-OEDENRODE:
Kofferen 3a, 5492 BL Sint-Oedenrode

LOCATIE HELMOND:
Veestraat 32, 5701 RD Helmond

Maak een afspraak

Herkent u de symptomen van deze klacht? Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak.